Lydford Road


A side and rear extension in Tottenham for a young family that marries their cultural backgrounds, inspired by vernacular Indian architecture and the elemental construction of Turn End. The design opened up and expanded the ground floor of an Edwardian terraced house to create a triptych of interconnected spaces: an atmospheric playroom cum study steps down into a light-filled kitchen/dining area, which opens onto an intimate garden ‘room’ with a south facing concrete bench running along the perimeter of the rear elevation. The extension avoids the whitewashed walls typical of ‘contemporary’ extensions with robust pigmented blockwork inside and out echoing the red brick of the original house. An intimate dining area is encircled by a blockwork bench and illuminated by a skylight above. The staircase has been opened up with delicate oak balusters rising to the upper floor, allowing light to wash through the space onto the clay plastered walls, and creating a glimpse of the garden from the front door.













Photography by Ivan Jones

North End


A new build house in a conservation area in Hampstead.